Το σχολείο μας

7o δημοτικό ΗρακλείουΤο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ιδρύθηκε το 1974 και ήταν το πρώτο σχολείο της πόλης που ανέλαβε να εκπαιδεύσει μαθητές με ιδιαίτερες ικανότητες.
Σήμερα λειτουργεί ως 3/θέσιο, με 13  μαθητές και είναι ένα από τα τρία ειδικά σχολεία του Ηρακλείου. Στα 38 χρόνιας της πορείας του είχε την τύχη να συνεργάζεται, να συστεγάζεται  και  να συνυπάρχει με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.
Η συστέγαση Ειδικού και κανονικού σχολείου,παρά την αντίθετη άποψη μερικών, έχει πολλαπλά οφέλη και για τους δύο τύπους σχολείων.
Η συνύπαρξη αυτή εξορκίζει την προκατάληψη, την περιθωριοποίηση, την απόρριψη και καλλιεργεί στους μαθητές του κανονικού σχολείου την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά και την ευαισθησία.
Βοηθά επίσης τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου μέσα από την αλληλεπίδραση με τον    <<υγιή >> μαθητικό πληθυσμό να βάλουν τις βάσεις για τη σωστή και στέρεη κοινωνική τους ένταξη.
Για τους μαθητές του 7ου Δημοτικου Σχολείου θα ήθελα να απευθυνθώ προσωπικά και να τους πω ότι :
Η παρουσία σας κάνει τα παιδιά μας πιο δυνατά, πιο χαρούμενα, πιο δημιουργικά, πιο ευτυχισμένα.  Σας δίνουν την αγάπη τους, το χαμόγελό τους, τη ζεστασιά της καρδιάς τους και ζητάνε να τους κρατάτε το χέρι για να πιαστούν στον κύκλο της ζωής. Μην τους το αρνηθείτε.

 

                                                        Η Δ/ντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου
                                                                    Καλογιαννάκη Ειρήνη    

Προσωπικό

Προσωπικό

Το προσωπικό του σχολείου μας σχολικό έτος 2011-2012
Ιστορικό

Ιστορικό

Εκπαιδευτικοί του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην ειδική αγωγή

Ωρολόγιο πρόγραμμα

Ωρολόγιο πρόγραμμα
Πάμε σινεμά

Πάμε σινεμά

'ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;' Πρόγραμμα γνωριμίας με τον κινηματογράφο