1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα σχολεία, αλλά γίνονται διάφορες δράσεις. Φέτος η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ήταν στις 6 Οκτωβρίου και είχε τον εξής θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ημέρα, που την γιορτάσαμε παρέα με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου στις 17 Οκτώβρη, παρακολουθήσαμε τις παρακάτω  δράσεις: 

Θεατρικά δρώμενα σχετικά με τις έννοιες του ρατσισμού, της μη-βίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ακούσαμε μαντινάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είδαμε καλλιτεχνικές και εικαστικές δημιουργίες. Στην αυλή φιλοξενήθηκε επίσης η  έκθεση 'Προσωπικότητες & αγώνες της μη-βίας' του οργανισμού 'Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία'. Ακούσαμε την ομιλία σε θέματα κοινωνικού αποκλεισμού και διαφορετικότητας από τον κ. Κοτζιά, ο οποίος είναι και ο ίδιος  άτομο με κινητική αναπηρία εκ γενετής. Συμμετείχαμε στις αθλητικές δραστηριότητες παίζοντας Μπότσια,  Γκουέκα, Δρόμο τυφλών και κατασκευάσαμε μία μεγάλη αφίσα με τίτλο 'Όλα τα χρώματα είναι όμορφα'. Τέλος,  παρακολουθήσαμε τις ταινιούλες: Λάμπερτ το λιοντάρι, Μπαλόνια Ρατσισμού και ο Μαυρούλης.